کانون عکس بندرعباس در سوگ بهمن جلالی

درغروبی به وسعت یک نگاه بی انتها ،آوایی غم انگیز شد سکوت دلم.
و ناگهان در سیاهی و ظلمت شبِ آسمانِ دلم اندوه سایه انداخت.
و سرخی حُزن لحضه ها بر مَردم دیده ام اشک خون و ماتم فشاند.
در پیچش رنگ باختگی ایام تنها فرصت گریستن بر خود یافتم ،برای او که محبوب
بود ومحجوب .
در نیازش به حضور،سراپای وجودش عشق و لبخند و امید بود و در فروغ دیدگانش
بر باور احساس و عاطفه مهرورزان و پر از صفا بود.
جلالی را در سرشاری از همه خوبی ها دریافته بودم .
کسی که در دلم نقش بی رنگ مشق کرد و به سان مسافران و رهگذرانِ سفر عشق
توشه ای از سبک بالی و سادگی تحفه کرد .
جلالی استاد مُسِّلم عکاسی ،بزرگ منشی و هیبت انسانی اش تا ساحل گرم خلیج فارس و برای ملت بزرگ ایران هویت یافت.
جانکاه است فقدان این هنرمند سِتُرگ و غمگنانه در سوگش می بایست گریست.
اورا و هنر انسانی اش ارج می نهم و از خدای متعال شادی روح آن دُردانه عزیز را
مسئلت می نمایم.
حسام الدین انصاریان مسئول کانون عکس بندرعباس


عکس :حسین پیغامی  بندرعباس اردیبهشت ۱۳۸۸
نگاهی به سوابق استاد بهمن جلالی در ادامه مطالب:



بهمن جلالی متولد سال 1323 در تهران است او لیسانس اقتصاد خود را از دانشگاه شهید بهشتی گرفته ولی یکی از بهترین عکاسان ایران شده است.
برخی از آثار او که به صورت کتاب در‌آمده‌اند عبارت است از: روزهای خون، روزهای آتش (با همکاری کریم امامی)، خرمشهر، کتاب عکاسی سیاه و سفید (با همکاری کریم و گلی امامی)، گنج پیدا( عکس‌هایی از دوران قاجار) و ...
وی بعد از فارغ‌التحصیلی از دانشکده اقتصاد دانشگاه شهید بهشتی همکاری خود را با "قباد شیوا " در نشریه‌ای به نام "تماشا " شروع کرد.
بهمن جلالی پس از پایان دوران خدمتش عازم انگلستان شده و در استودیوی «جان ویکرز» عکاس سرشناس آن دوران شروع به کار می‌کند. همکاری او با استودیوی جان ویکرز منجر به عضویت او در انجمن سلطنتی عکاسان انگلستان شد. با ورود مرحوم "اسد بهروزان " ایرانشناس سرشناس و در برابر اصرار او برای بازگشت جلالی به ایران بالاخره جلالی به ایران باز می‌گردد و در پروژه‌ای با او همکار می‌شود.
در همین سال او در مسابقه‌ای تحت عنوان "نمایشگاه هنر آفریقای سیاه در ایران " شرکت کرده و پس از آن که به عنوان عکاس برتر ایران انتخاب می‌شود از هفت کشور مهم این قاره شامل کشورهایی چون نیجریه ، غنا ، سنگال ، ساحل عاج ، سیرالئون و ... عکاسی می‌کند. این عکس‌ها در مجموعه‌ای تحت عنوان «کتاب هنر آفریقای سیاه» به چاپ می‌رسد.
با آغاز جنگ تحمیلی جلالی راهی خرمشهر می‌شود ما حصل این عکس‌ها کتاب "خرمشهر " بود که فقط دو بار تجدید چاپ شد. البته اخیرا بهمن جلالی توانست اسلاید‌ها و عکس‌هایی از اشغال خرمشهر و هشت سال دفاع مقدس را در برلین به نمایش بگذارد.
مرحوم بهمن جلالی طی این سال‌ها گردآوری و اصلاح نگاتیوهای شیشه‌ای گنجینه کاخ گلستان را برعهده گرفت. جلالی با نگاهی متفاوت این عکس‌های قاجاری را تغییر داده و در نمایشگاه‌هایی در خارج و داخل کشور به نمایش درآورده است.
برگزاری بیش نمایشگاه‌های متعدد عکس در ایران، فرانسه، آلمان، مجارستان، چکسلواکی سابق، فنلاند، اسپانیا [نمایشگاه عکس‌های بهمن جلالی در اسپانیا] و سایر کشورها، تدریس و تحقیق در دانشگاه‌های تهران ، هنر و دانشگاه آزاد و مرکز تحقیقات و مطالعات ارشاد ، همکاری با پروژه چاپ کتاب عکسی درباره ایران که در آلمان به چاپ رسیده ، تحت عنوان "ایران "، تأسیس عکسخانه ایران، سردبیری فصلنامه "عکسنامه " از دیگر فعالیت‌های این استاد فقید عکاسی است.